Welkom in Epe van 4 t/m 7 juni 2019
4 juni 2017

De vier dagroutes staan online


De vier dagroutes en de route van de intocht zijn hier op de website beschikbaar. Alle routes zijn op deze pagina in detail te bekijken en te downloaden. De pleisterplaatsen zijn alle dagen vrij te bezoeken.

Op de eerste dag rijden de deelnemers richting de Tongerense heide en zal de pleisterplaats aan de Boerweg te Wissel zijn.

De tweede dag voert de route richting Vierhouten en komen we langs het "Verscholen Dorp". Hier hebben gedurende de Tweede Wereldoorlog vele onderduikers en inwoners van Vierhouten geleefd. Tijdens de route is dit zeker een bezichtiging waard. In deze omgeving is ook de Pleisterplaats.

De derde dag komen we langs de prachtige heidevelden van de Renderklippen en de gevarieerde bossen van de gemeente Heerde, waarbij er halverwege gerust gaat worden bij de Schaapskooi op de Renderklippen.

De vierde en laatste dag zal de route ons leiden over het speciaal voor ons opengesteld ASK-terrein. Bij het Museum "Korps Rijdende Artillerie" is de rustplaats ingericht en kunnen paarden gedrenkt worden bij de authentieke stenen drinkbakken die men voor de legerpaarden vroeger ook gebruikte, en waar de manschappen zich tegelijkertijd aan scheerden. Het museum zal deze dag open en zijn en kan gratis bezocht worden. Om op het ASK-terrein te komen moet iedereen zich wel legitimeren met een geldig ID-bewijs.

Vrijdag is ook de dag van de intocht. De route van de intocht is aan afgelopen jaar, dus ook het Marktplein wordt nu meegenomen in de route. Zie pagina Intocht.