Welkom in Epe van 4 t/m 7 juni 2019
16 januari 2018

Paarden4daagse en de Rabobank helpen elkaar


Paarden4daagse en de Rabobank helpen elkaar

foto: Rabobank Noord Veluwe (Henk Meijer rechts) en Stichting Eper Paardenvierdaagse (Ruud Jager links) krijgt de cheque van het Rabofonds overhandigt.

De Rabobank heeft zich hard gemaakt om de jubileum editie van de Paarden4daagse de komende zomer tot een nog groter succes te maken!

Ruud Jager, voorzitter van de Paarden4daagse “ wij werken al vele jaren trouw samen met de Rabobank, al jaar en dag is de Rabobank onze premium sponsor”.  Wij waren op zoek naar extra financiële middelen om onze buitengewoon brede programmering voor deze jubileum editie voor elkaar te krijgen. We hebben ons gemeld bij het Rabofonds en deze heeft deze prachtige cheque van € 7.500,- extra toegekend om al onze ambities waar te kunnen maken. Henk Meijer, directeur van de Rabobank Noord Veluwe onderstreept de woorden: “Het Rabofonds Noord Veluwe steunt lokale activiteiten op het gebied van sport, cultuur en leefbaarheid. Samen staan we sterk voor de leefbaarheid in Epe en op de Noord-Veluwe. Evenementen als de Eper Paardenvierdaagse trekken veel toeristen naar deze regio. Daarnaast zijn ze ook voor de inwoners van de regio en het bedrijfsleven van Epe aantrekkelijk”.

De Paarden4daagse zelf heeft geld gespaard en investeert zelf € 10.000.— uit eigen middelen. Er zijn extra bedrijfssponsoren gevonden en er ligt op dit moment een belangrijke subsidieaanvraag bij de gemeente om het restant van de extra begroting op orde te krijgen. Ons doel is dat we jong en oud actief bereiken met leuke bijeenkomsten. De hele gemeente doet mee. Donderdag 11 januari j.l. is de gemeenteraad geïnformeerd over deze plannen. Een overgrote meerderheid van de raad is positief en dragen de Paarden4daagse een warm hart toe. Belangrijk om te noemen; Het reguliere programma wordt zelfstandig gefinancierd, de Paarden4daagse werkt altijd met een sluitende begroting zonder de hulp van de gemeente.

Van 22 mei tot en met 29 juni 2018 is er de maand van het Paard, mis het niet! Er is een Paardenkunst-route, 100 % wildbeleving en het jubileum jaar van de Paarden4daagse 2018.

Voor en tijdens de Eper Paarden4daagse 2018 zal er naast de routes voor ruiters en paarden een bijzondere Paardenkunst-route zijn. Verschillende organisaties en kunstenaars hebben de handen ineen geslagen en organiseren op initiatief van Cultuurplein Noord Veluwe van 22 mei tot 29 juni exposities op verschillende locaties. We willen onze oudere inwoners hierbij actief betrekken door ze een onvergetelijke dag te bezorgen tijdens de week. Voor deze creatieve vorm van ‘noaberschap’ hebben we aan de gemeente een financiële bijdrage gevraagd.

Daarnaast is er het andere thema welke de komende jaren verder geladen moet worden in Epe- Gemeente Epe 100 % wildgarantie en beleving, ook samen met je paard. Nu denkt men bij wild natuurlijk aan de vos, het everzwijn, de buizerd, het edelhert enzovoort. Maar de deelnemers van de paarden4daagse rijden 4 prachtige routes door onze prachtige bossen en komen op plaatsen waar anders niemand mag komen, doordat we met de diverse terreineigenaren hele goede afspraken hierover hebben kunnen maken. Dit betekent dat de kans op wild spotten zeer beslist aanwezig is, ook tijdens de 4 daagse.

Epe als 1 in de Paardensport met het kroonjuweel de Eper Paarden4daagse, met het komend jaar de 25e editie in het vooruitzicht. Wij zijn in onze gemeente duidelijk bezig om onze prachtige omgeving nog beter te laden, passend binnen het beleid van Visit Veluwe en dan de knipoog naar Visit gemeente Epe. De economische spinoff van de maand van het paard in combinatie met 100 % wildbeleving en het jubileum van de Paarden4daagse zal ervoor zorgen dat Epe veel landelijke media aandacht zal mogen verwachten.

Alle ingrediënten tezamen; Het merk Visit Epe puur sang.

Samenwerken en verbinden

De verbinding met in de maand van het paard is erg sterk. De stichting Paarden4daagse zal een sleutelpositie in de coördinatie innemen tijdens de maand van het paard en is de verbinder. Dit zal zij doen door te werken met de partners als Stichting Promotie Epe inclusief de VVV, de ondernemersverenigingen in Epe en Vaassen, de basisscholen, de RSG NOV, WZU en Viattennce (de verzorgingstehuizen), de gemeente Epe en de veiligheidsdiensten, stichting Epop, Cultuurplein Noord Veluwe, De Ring, Kulturhus EGW en Kunsthuis KEK etc. En bovenal is het mooi om alle 200 vrijwilligers te zien samenwerken in dit proces. Wij zijn ongekend blij dat tijdens de Paarden4daagse een prachtige verbinding legt tussen Vaassen en Epe. Met dank aan de inzet van de ondernemers. Iedereen doet mee voor een weergaloos gemeentelijk feest.