Welkom in Epe van 9 t/m 12 juni 2020
25 mei 2018

Paardenkunstroute door Epe


cultuurplein_noord_veluweTijdens de Eper Paarden4daagse 2018 zal er naast de routes voor ruiters en paarden een bijzondere Paardenkunst-route zijn. Verschillende organisaties en kunstenaars hebben de handen ineen geslagen en organiseren op initiatief van Cultuurplein Noord Veluwe van 29 mei tot 29 juni exposities op verschillende locaties.

kekDe Paardenkunst-route loopt van de Ring in het gemeentehuis via het Kulturhus EGW naar het kunsthuis KEK. In de Ring  en het Kulturhus EGW zullen werken van amateurkunstenaars en leerlingen van de RSG te zien zijn. De kunstvak-docenten van de RSG-nov waren enthousiast over het idee. Leerlingen van de RSG zullen in de loop van het jaar de beste werken verzamelen. Verschillende kunstenaars van KEK zullen eigen werk exposeren. Denk hierbij aan de prachtige beelden van Diana Joseph. Alle kunst zal in het teken staan van de Paarden4daagse. Toegang op alle locaties is gratis. Verschillende werken zullen te koop zijn.

de-ring-epeDe kunstenaars en de betrokken organisaties reageerden erg positief over de oproep om mee te doen aan de Paardenkunst-route. Op deze manier kunnen zij een positievee bijdrage leveren aan dit prachtige event voor Epe. Het idee voor de route kwam van Jan Bertil Pool van Cultuurplein Noord Veluwe. Cultuurplein was gevraagd mee te denken over creatieve inhoud en activiteiten. Naast allerhande verrassende workshops leek het mij een goed idee een vaste activiteit te organiseren gedurende de hele periode. Het idee van een kunstroute kwam naar boven omdat men met de paarden elke dag een route aflegt. Een Paardenkunst-route zou hier mooi op aansluiten. De Paarden4daagse is een belangrijke toeristische trekker voor Epe. Duizenden mensen komen naar Epe. Nu is het breder getrokken met kunst en tal van andere activiteiten en aantrekkelijker voor bredere groepen bezoekers. Epenaren én toeristen hebben een fraai uitje. Voor de deelnemers aan de Paarden4daagse is het een mooie gelegenheid om ook op deze manier te genieten van het paard.

Verdere informatie over de Paarden-kunstroute volgt via de website Cultuurplein Noord Veluwe, pers en sociale media.


Adressen kunstroute:
De Ring in het gemeentehuis van Epe, Markt 1
Kulturhus EGW, Stationsstraat 25
Kunsthuis KEK, Beekstraat 5